dinsdag 25 september 2012

Wat moslims zijn voor de PVV, zijn christenen voor D66

Er zit weinig tot geen verschil tussen de standpunten over moslims. of christenen. Waar de de PVV hijgerig waarschuwt voor de islamisering van Nederland, waarschuwt Sophie in't Veld met een zeker pervers plezier in de christenisering van Europa.


Waar de PVV op dit punt wordt aangepakt, komt D66 ermee weg. Vreemd.

Beide standpunten zijn dom en kortzichtig en beide standpunten dienen bestreden te worden.
In't Veld beweert liberaal te zijn, maar alleen liberaal als het haar uitkomt, wanneer het over christenen gaat neemt In't Veld het niet zo nauw met haar liberalisme, aar vervalt in ouderwets populisme. Leest u even mee:

De Europese Unie staat open voor te veel invloed van de „conservatieve religieuze lobby.” Zegt D66-Europarlementslid Sophie in ‘t Veld. Dinsdagmiddag houdt ze een symposium over dit probleem.

De D66-politica houdt een compleet symposium om christenen weg te zetten als een soort untermenschen die de voortgang van haar waarden binnen Europa tegenhouden.

In't Veld is zoals zoveel D66'ers zo overtuigt van haar eigen gelijk dat zij vergeet dat de meeste landen in Europa nog steeds geschoeid zijn op religie. Nederland is een van de uitzonderingen waar de ontkerkelijking met rappe schreden voortgang vindt, maar andere landen volgen dat voorbeeld niet.
Het is een virus waar de meeste gelijkheidsdenkers last van hebben. Hun gelijk is het gelijk en moet hoe dan ook doorgedramd worden.

In't Veld leeft in Utopia waar iedereen gelijk is en iedereen gelijke rechten heeft, behalve christenen, want die zijn eng volgens Sophie.

Laat ik Sophie uit de droom helpen. Gelijkheid bestaat niet en gelijkwaardigheid ook niet om de doodeenvoudige reden dat mensen niet gelijk zijn.  De dominante cultuur binnen Europa is nog steeds de christelijke cultuur. Nederland vormt met zijn athe├»stische gelijkheidsdenken een overgrote minderheid binnen Europa.

Vraag blijft of de media in grote getallen over D66 heen zal vallen met de opmerkingen over de christenisering van Europa, waarschijnlijk niet.