donderdag 27 september 2012

In het kader van de-escalatie geïnitieerd door het Westen zijn er tienduizenden doden te betreuren in Syrië

Waar het Westen vroeger durfde in te grijpen in gebieden waar een bevolking werd onderdrukt en de confrontatie met Rusland en China niet schuwde, is datzelfde laffe Westen tegenwoordig als de dood zijn handen vuil te maken en in te grijpen.


Door deze houding zijn de inwoners van Syrië kind van de rekening.  De burgeroorlog in Syrië begon op 15 maart 2011, dat is dus meer dan een jaar geleden. In die tijd was het meer dan duidelijk dat Assad zijn eigen bevolking aan het afslachten was.
Het enige dat het Westen deed was naar de VN stappen en vragen om wat halfzachte resoluties die werden en worden tegengehouden door China en Syrië. Ook de Arabische Liga en het OIC zijn relatief- tot doodstil over de continuerende massaslachting in Syrië, daar waar het wel alle tijd heeft en neemt voor een belediging van een of andere antieke profeet.

Het Westen dat altijd de mond vol heeft over normen, waarden en democratie moet zich diep schamen wanneer het over Syrië gaat. Geen actie, geen flotillas door links-intellectuelen, geen militair ingrijpen door het nog steeds machtige Amerika, gesteund door het VK en Frankrijk. Nederland speelt daar geen rol in daar de moreel verheven pacifisten ervoor hebben zorg gedragen dat Nederland geen defensie meer kent.

Iedere schreeuw van verontwaardiging die nu wordt geuit is over tijd en veel te laat en kan als hypocriet worden omschreven in verband met de huidige media-aandacht die ervoor Syrië is. Dit naar aanleiding van gedode en gemartelde kinderen.  Een uitermate triest en walgelijk gebeuren, laat dat duidelijk zijn, Maar wat over de kinderen die een jaar geleden werden gemarteld en vermoord door het slagersregime van Assad? De media was toen doodsstil. Syrië was geen onderwerp, of eentje aan de periferie. Dat is de werkelijke misdaad. De misdaad van het wegkijken en het niet durven handelen omdat men bang is voor escalatie. Lang leve de de-escalatie door het westen, het heeft pas tienduizenden doden opgeleverd.