zaterdag 22 september 2012

Haren: Jeanine Hennis en Ahmed Marcouch snappen het

Het tekent zich al af in Nederland, langzaam maar zeker: het is de schuld van de gemeente Haren, het is de schuld van de ME, het is de schuld van de sociale media. Al met al is het iedereens schuld behalve die van de relschoppers en indien minderjarig de ouders van de relschoppers.


Hennis en Marcouch zeggen onafhankelijk van elkaar hetzelfde. Pas snelrecht toe op het de barbaren die Haren vernielden en pluk ze kaal.  Een uitstekend signaal van beide parlementariërs richting de maatschappij. 

De chaos in Haren is veroorzaakt door een merendeel aan autochtone klootzakjes en door niemand anders.
Mensen die beweren dat de gemeente meer had moeten doen om de duizenden in goede banen te leiden leggen de verantwoordelijk bij de verkeerde instantie(s) of personen neer.

Er was een noodverordening, er waren dranghekken, er was ME. Welke signalen begrepen de eencelligen gisterenavond niet? Via de sociale media was de foutieve uitnodiging binnen no time verspreidt, vreemd dat de noodverordening via diezelfde sociale media niet werd opgevangen. Met andere woorden de blanke-top-der-duinen-tokkies lazen wat ze wilde lezen.

Er moesten uiteindelijk 600 leden van de Mobiele Eenheid aan te pas komen om de rust in het dorp weer terug te laten keren. Zeshonderd!  Ik hoop dat er genoeg beelden zijn om de relschoppers snel aan te houden, te berechten en dat er voor de verandering geen verzachtende omstandigheden tevoorschijn worden getoverd. Nederland kan daaraan een voorbeeld nemen aan Londen waar de relschoppers zwaar werden gestraft. Zo zwaar dat de linkse Engelse pers huilie deed over de strafmaat. Gelukkig lieten de rechters zich daardoor niet beïnvloeden en straften rustig en zwaar verder. 

Meerdere politieke partijen hebben hun afschuw over de rellen in Haren uitgesproken, op een partij na, u mag raden welke. Er waren deze keer geen allochtonen bij betrokken, dus ik maak uw keuze redelijk makkelijk. Wel vreemd overigens de stilte van die kant, of is het misschien de achterban die bezig was in Haren en dat daarom de stilte oorverdovend is?