zondag 23 september 2012

Een mensenleven is minder waard dan een vermiste profeet

Honderdduizend dollar looft de Pakistaanse minister van spoorwegen uit aan degene die het anti-profeetfilmpje maakte. Ironisch dat deze minister het bedrag in dollars uitlooft, tenslotte is dat de valuta van de vijand, maar goed hij looft dat uit en vraagt tegelijkertijd dat de Taliban en Al Qaida de handen ineenslaan tegen de anti-Mohammed film. 

Het zegt iets over het denken van extremisten. Deze moslimextremisten zijn doodstil wanneer tienduizenden Syriërs worden vermoord, zijn doodstil wanneer andersdenkenden in Iran worden opgehangen, zijn doodstil wanneer martelen in Marokko gemeengoed is, maar gaan helemaal los over een filmpje van een profeet die al een tijdje niet meer in levende lijve is gezien.

Het interessante is dat de moslimextremisten worden gesteund door links-intellectuelen. Het waarom is duidelijk. De moslimextremisten en de links-intellectuelen lopen samen te hoop tegen het Westerse "imperialisme" dat wordt geleid door de Verenigde Staten van Amerika.  Ook voor de links-intellectuelen is een mensenleven minder waard dan een dode profeet. Een enge alliantie,  voornamelijk voor de linkse "vrijheidslievende" medemens die het eerste aan de beurt zijn in een land waar de sharia op rigoureuze wijze wordt uitgevoerd.  De vrijheidslievende moslim heeft dat haarscherp in de gaten., vandaar Libië waar liberale moslims massaal in opstand zijn gekomen tegen Al Qaida en fundamentalistische mosims, mijn zegen hebben deze liberalen, dat zij de fundi's maar met wortel en tak mogen uitroeien.

Het probleem zit hem dus in de moslimfundamentalisten en niet in de moslims an sich, wat sommigen ons trachten voor te houden. 

Maar wat is de trekker bij de moslimfundi's?  Geen massademo tegen massaslachtingen in Syrië, of toentertijd in de Soedan - sterker nog massaslachter Omar al-Bashir kon vrijelijk in de bij de OIC aangesloten landen reizen terwijl en een internationaal arrestatiebevel op zijn naam stond - doodse stilte van de moslimfundi's wanneer andersdenkenden in Iran worden opgehangen of gestenigd, geen woord over de stelselmatige martelingen in Marokko en andere islamitische landen, maar helemaal uit hun dak gaan wanneer er een film, of een tekening wordt gemaakt over een historische figuur met religieuze betekenis. 

Barbaars en hypocriet zijn enige kernwoorden die mij te binnen schieten bij de situatie die moslimfundamentalisme heet.