zaterdag 29 september 2012

De zelfreflectie van de SP, daar kunnen anderen van leren

Zaterdag was de partijraad van de SP bijeen om het afgelopen resultaat van de verkiezingen te analyseren. Anders dan bij het CDA waar alles de schuld is van de PVV kent de SP het woord zelfreflectie en Emile Roemer was open en eerlijk wat er fout was gegaan.


Deze open- en eerlijkheid werd vervolgens belachelijk gemaakt door PvdA-marionet Jeroen Pauw die het volgende meldde over de SP-voorman met de volgende tweet:

'mes in de rug' en 'dead body'. je zal een MP met zo weinig incasseringsvermogen hebben #Roemer #sp

Goedkoop scoren door de PvdA-pinokkio. Zeker in het licht van PvdA-voorman Samsom die te pas en te onpas roept dat het eerlijker moet, een uitspraak die Pauw wat voorvocht bezorgt, maar als een andere partijleider eerlijk is dan gaat de botte bijl erin. Zo rollen ze bij Pauw en Witteman.

Roemer meldde dat de partij op een roze wolk had geleefd voor de verkiezingen, dat kan heel goed, mijn twitter-tijdlijn met SP zwol van zelfvertrouwen een paar weken voor de verkiezingen. De dag erna was het allemaal wat zuur van de aanhang die het PvdA verweet dat de eigen aanhang weer PvdA was gaan stemmen. Een ietwat vreemde redenering. Ook Emile Roemer was verbitterd, tenminste zo kwam hij na de verkiezingen over, maar Roemer is met de partijraad weer terug op koers met een eerlijk verhaal wat er mis gegaan is. 

Zelfkritiek is Roemer dus niet vreemd, dat siert hem zeker in een politiek Nederland waar ego's en wijzen naar anderen de boventoon voeren. 

Hulde voor Roemer en de SP in deze.  Daar zouden meer partijen en individuen een voorbeeld aan moeten nemen.