vrijdag 28 september 2012

De Netanyahu-cartoon

Voor veel Europeanen was het allemaal wat naïef, de cartoon die Netanhahu toonde aan de Verenigde Naties. De lacherige Europeanen (waaronder ik in eerste instantie, niet in tweede) begrijpen echter niet dat Netanyahu de cartoon liet zien voor het Amerikaanse publiek, dat nu eenmaal visueler is ingesteld en daarmee heeft Netanyahu met zijn roadrunner-cartoon briljant gescoord.Europa is voor Israël sowieso verloren, zeker na het diepe buigen voor islamisten door de voorzitter van het Europese Parlement Martin Shulz. Daarnaast was er al een diep wantrouwen in het Israëlische establishment na de aanstelling van Ashton die in haar eerste speech exclusief Israël wist te bashen en daarmee te vervreemden. 

Netanyahu heeft dus duidelijk zijn rode lijn kenbaar gemaakt aan de wereld en aan de Amerikaanse presidentskandidaten. Wie er ook het Witte Huis mag bewonen na de Amerikaanse verkiezingen in november, de komende president van de Verenigde Staten zal te maken krijgen met een Netanyahu die de belangen van Israël voorop stelt. Er zijn commentatoren die denken dat Israël aan de leiband van de Amerikanen loopt. Ik kan u verzekeren dat dit niet het geval is, als puntje bij paaltje komt zijn worden de Amerikaanse belangen ondergeschikt gemaakt aan de Israëlische nationale veiligheid.

Iran wil dat Israël ophoudt te bestaan, iedereen kan dat heel ingewikkeld maken, maar echt zo makkelijk is het. In een interview door David Ignatiusmet met Mahmoud Ahmadinejad in de Washington Post stelde Ignatius een prangende vraag met een veel betekend antwoord door diezelfde Ahmadinejad:

Ignatius: Well, there’s a state that was recognized by the United Nations in 1948. Yes, that state remains. So let me ask you: Would that state remain?
Ahmadinejad: “My question sir is, if occupation comes to an end, what will remain in its place? Allow me to rephrase my question another way. If the Palestinian people are given a free right to choose and hold elections in all of their occupied territories, what would the results be? I think the answer is amply clear. Of course the prerogative to choose rests with people of Palestine. We do not seek to impose self-determination by creating conflict and war. We say for the people of Palestine to be able to vote freely. Our proposal benefits everyone, even nations that support the Zionist regime. How much longer do they have to sustain the expenses of this regime, and alongside it, in many instances give up their dignity as well? I think they should allow the people of Palestine in all the territories of Palestine to decide, and whatever they decide, that is what should be done. This doesn’t need nuclear weapons, missiles rockets or destroying people’s homes….”

Een goed verstaander heeft een half woord nodig, zelfs een slecht verstaander begrijpt de woorden van Ahmadinejad.  Israël heeft geen plaats in het Midden-Oosten.

De naïviteit die er heerst binnen Europa en zijn linkse "intelligentia" dat er vrede komt met de oprichting van een Palestijnse Staat is tenenkrommend. Iran bewijst keer op keer dat Israël voor hun niet bestaat, ook de zogenaamde Arabische lente heeft aangetoond dat islamisten Israël geen bestaansrecht toekennen. 

Netanyahu weet dat al te goed en ondanks al zijn tekortkomingen er in Israël niemand die zijn plaats kan innemen. De kans is groot dat de Netanyahu-cartoon een grote impact heeft gehad bij de Amerikaanse kiezer. Missie geslaagd en volbracht.