vrijdag 24 augustus 2012

Zetelverdeling Tweede Kamer volgens migranten


Stel dat alleen migranten mochten stemmen in Nederland, dan was de formatie kort en Nederland binnen no time failliet. 

De linkse partijen zijn, niet verwonderlijk, torenhoog favoriet bij migranten Nederland. Een kleine tegenvaller binnen het linkse kamp is de mindere positie van GroenLinks waar Tofik Dibi zich onvermoeibaar inzet voor migranten en tegen iedere vorm van discriminatie. De strijd van Dibi wordt echter niet omgezet in zetelwinst. De vraag die men zich kan stellen is, of discriminatie een zwaarwegend item is bij de migranten.


De NOS meldt op hun pagina:
De SP is de populairste partij onder allochtonen. Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van het NTR tv-programma De Halve Maan en Forum, het instituut voor multiculturele vraagstukken. Aan Turkse, Marokkaanse en Surinaamse Nederlanders is gevraagd waar zij bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op gaan stemmen.

De SP dus het populairst, deze partij had in ieder geval in het verleden niet het meest moslimvriendelijke standpunt, toch stemmen veel migranten uit Turkije en Marokko op de SP.
Het blijkt maar weer dat mensen voornamelijk met hun portemonnee stemmen en niet uit een vergaand idealisme. 

Neem het aantal zetels voor D66. Twee hele zetels. Het constante gevecht van Wilders zet migrantentechnisch dus geen zoden aan de dijk voor Alexander Pechtold.  Net als GroenLinks, is D66 eigelijk de grote verliezer onder de migranten. 
Al met al moeten de migranten weinig van het liberalisme hebben.  GroenLinks, D66 en VVD scoren laag tot niet. 

Conservatieve partijen als SP en SGP scoren daarentegen beter. Migranten zijn dus per definitie behoudende Nederlanders en moeten niets van de liberale nieuwlichterij hebben.
Elf procent van de migranten stemmen niet, of hebben geen idee op wie zij gaan stemmen, daarom worden maar 136 van de 150 zetels ingevuld. 

Zetelverdeling  Tweede Kamer als het aan migranten ligt: SP 59 zetels, PvdA 50 zetels, GroenLinks 17 zetels, SGP 5 zetels, CDA 3 zetels, D66 2 zetels, VVD 0 zetels, PVV 0 zetels