woensdag 22 augustus 2012

Joodse gemeenschap in Nederland keert zich massaal tegen Wilders


Wilders brieste dinsdag: "smerig anti-PVV-bericht". "Vreselijk, wat een valse stemmingmakerij op basis van een rancuneuze ex-PVV'er."

De "rancuneuze ex-PVV'er was in dit geval de integere Wim Kortenoeven.  Het Wilderiaanse fulmineren miste echter de kern van de zaak. Kortenoeven reageerde mede namens de Joodse Gemeente in Amsterdam. Gevalletje "oeps" voor de zelfverklaarde verdediger van de Joods-Christelijke samenleving.

Het is een misvatting dat de Nederlandse Joden in 2010 massaal op Wilders hebben gestemd. Tegenvaller dus voor de complotdenkers. Hoe hebben de Nederlandse  Joden dan gestemd in 2010?
Het CIDI heeft op haar site de resultaten gepubliceerd:  


Aan het onderzoek deed een representatieve groep van bijna 700 mensen mee (de totale groep werd geschat op 43.000 personen). De Israelstandpunten van de partijen lijken geen grote rol te spelen bij de politieke voorkeur binnen de steekproef.
Het NIW: "De grote vraag die velen heeft bezig gehouden is uiteraard de vermeende grote Joodse PVV-aanhang. Een groot deel van Joods Nederland zou zich aangetrokken voelen door het pro-Israël en anti-islam standpunt van die partij.
Uit de cijfers van het NIDI-onderzoek blijkt dat echter niet; integendeel. Terwijl de partij van Wilders de eerste helft van 2009 een grote opmars maakte, in de landelijke peilingen ging behoren tot de grote jongens en zelfs in juni 2009 de grootste partij werd, gaf slechts 2 procent van de Joodse respondenten aan op de PVV te willen stemmen.

1.       VVD 22%
2.       D66 19%
3.       PvdA 17%
4.       GroenLinks 9%
5.       SP 5%
6.       CDA 3%
7.       PVV 2%
8.       CU 1%
9.       Overig 2%
10.   Weet niet 20%

Na het rituele slacht verhaal van de PVV is de aanhang onder de Joodse bevolking waarschijnlijk gereduceerd tot een handjevol stemmen.

De Joodse gemeenschap in Nederland is Wilders dus meer dan zat. Wilders beweert voor hen op te komen, maar doet het tegenovergestelde. De Nederlandse Joden moeten Wilders niet, hebben dat altijd al gevonden, maar nog nooit zo sterk vocaal uitgedragen als deze keer.  Ronnie Naftaniël heeft in het verleden, enkele keren, in bedekte termen aangegeven dat de PVV schadelijk is voor de Nederlandse Joden en voor Israël. Nu komt Naftaniël met een krachtiger statement tegen de PVV-voorman. Opmerkelijker is openlijke verklaring van Ron Eisenmann, voorzitter van de NIHS (is Joodse gemeente Amsterdam). De NIHS opereert meestal op de achtergrond en wil , begrijpelijk, niet dat de schijnwerpers op de Joden in Nederland worden gericht. Rust is noodzakelijk voor de Joodse gemeenschap in Nederland omdat er altijd repercussies zijn.
De verklaringen van Eisenmann en Naftaniël geven feilloos aan dat de Joodse gemeenschap in Nederland het helemaal gehad hebben met de huichelaar Wilders, die a zegt maar b doet. De wolf in schaapskleren.